12/10/2013

Zdravilni učinki pirinih luščin

Pira spada med prve gojene žitarice. Udomačili so jo že pred več kot 10.000 leti in dandanes ponovno odkrivajo pozitivne lastnosti tako v zdravem prehranjevanju, kot pozitivnih lastnostih izdelkov polnjenih z naravnim polnilom iz pirinih luščin.
   
Slika 1: Zelena piraSlika 2: Različni deliSlika 3: Pirino zrnoSlika 4: Klasje pire
Tako kot pri ajdi uporabljamo pri piri predvsem njena semena, iz katerih lahko naredimo pirino moko in ostale končne jedi. Iz pirinih luščin pa odlično naravno polnilo za vzglavnike, različne blazine in ležišča
Pozitivne lastnosti pirinih luščin:

Vzdrževanje za obe vrsti luščin

Priporočljivo je, da se blazina uporablja s snemljivo preobleko. Vzglavnik je narejen tako, da se ga da ločiti od polnila, prevleko lahko peremo na 40°. Polnilo prezračimo na soncu ali po želji operemo.
Vzglavnik lahko skupaj z polnilom večkrat ( vsaj 2 do 3 letno) prezračite skupaj, tako, da ga obesite na sušilno stojalo.
Zaradi kvalitete spanja priporočamo menjavo polnila na vsake 3 leta.

Blazina ne sme biti debela, ker je trda!

V ta namen smo vse osnovne vzglavnike oblikovali tako, da imajo všito zadrgo, skozi katero lahko uravnavamo količino polnila.
Nekateri se na ajdov vzglavnik ali pirin vzglavnik navadijo takoj, drugim pomaga pri izboljševanju počutja in udobnem spanju v nekaj dneh.

Podatki vzeti na spletni strani http://naravni-zaklad.si/

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Vam je bil obisk te strani v veselje?