7/13/2015

Sivkin sirup in kandiranje sivkinih cvetov

Leto je naokrog in spet sivka bujno cveti in diši. Prvič sem skuhala sirup iz novih sadik sivk, ki cveti temneje od mojih starejših sadik. Rezultat? Obarvan, okusen roza sivkin sirup, ki ga pijemo razredčenega z vodo ali v koktajlu v kombinaciji z mineralno vodo, vino ali šampanjcem.

Sestavine: sladkor, sivkini cvetovi, citronka

Postopek:

naberemo in osmukamo sivkine cvetove


Pripravimo mešanico vode in sladkorja 1:1, po okusu dodamo citronko ali limonin sok





Pustimo vreti tako dolgo, da se sladkor popolnoma stopi in še kakšnih 10 minut.



Nato na sobni temperaturi ohladimo. Ohlajeno napolnimo v steklenice in pripravljeno je za uporabo!



Ostanejo nam sivkini cvetovi, ki mi jih je bilo škoda zavreči. Zato sem prišla na idejo, da jih poskusim kandirati. Tako jih bom lahko uporabila za okras v sladicah. 
Trenutno se sušijo in videli bomo, kako bo uspelo.





Ni komentarjev:

Objavite komentar

Vam je bil obisk te strani v veselje?