3/29/2016

Kako porabiti ostanke velikonočnih dobrot

Ste pobarvali preveč pirhov, skuhali preveč klobas in šunke? Pa še sorodniki in prijatelji so vas obdarili s pirhi! Tukaj je nekaj nasvetov, kako jih porabiti.

POTICA

Potico enostavno spakirajte v vrečke in jo dajte zamrznit. Ko se vam bodo čez čas vzbudile skomine za domačo potico, jo enostavno vzemite iz zarmzovalnika in jo pustite počasi odtajat. Še boljša bo, če jo boste na hitro pregreli v vroči pečici. Seveda pa jo morate potem pojesti še isti dan.
V zamrzovalniku potica zdrži nekje 6 mesecev, kasneje jo je pametno zavreči, da ne bi imeli prebavnih motenj.

PIRHI


Jajčni namaz:
- 3 trdo kuhana jajca
- strok česna
- drobnjak
- velika žlica majoneze
- mala žlička gorčice
- malo nacho sira (po želji)
- sol
- malo bučnega olja (po želji
- curry

Vse sestavine stresete s sekljalnik in sesekljate. Lahko ga uporabite kot samostojen namaz na kruhu ali kot podlaga pri obloženih kruhkih.

Seveda se lahko s sestavinami igrate po vašem okusu in željah. Dobee je na primer s čebulo, tunino... Vselej pa zaradi mazljivosti dodajte majonezo ali kislo smetano ali maslo ali olje.




KLOBASE, ŠUNKA

Francoski krompir:
na pol skuhan krompir
trdo kuhana jajca
kuhana klobasa ali šunka (ali pa oboje)
2 dcl kisle smetane
jajce
sol

Krompir olupimo in narežemo na tanke rezine (kot za musako). Prav tako na rezine narežemo klobase, šunko in trdo kuhana jajca. V pekaču plastimo krompir, klobaso in trdo kuhano jajce. Vsako plast posolimo po okusu. V lončku zmešamo kislo smetano in surovo jajce. Prelijemo čez krompir. Po želji lahko po vrhu posipamo še z naribanim sirom. Pečemo v pečici pri 175 stopinjah približno 30 minut.

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Vam je bil obisk te strani v veselje?