1/14/2016

Magnetki Lisičke


Zlata lisica je tradicionalna mednarodna smučarska tekma za svetovni pokal za ženske. Prireditev se odvija na mariborskem Pohorju od leta 1964. Običajno sta prirejeni tekmi v slalomu in veleslalomu, seštevek časov obeh tekem pa šteje za skupno zmago. V prvih letih sta bili dvakrat prirejeni le dve slalomski tekmi, nekajkrat je poleg slaloma in veleslaloma potekala še dodatna tekma, kot nadomestilo odpadle tekme iz drugega prizorišča, enkrat tudi tekma v superveleslalomu, večkrat pa je tudi prirediteljem uspelo izpeljati le eno izmed tekem. Zaradi težav s pripravo proge je tekmovanje šestkrat potekalo v Kranjski Gori, enkrat tudi v Sarajevu, le v letih 1998 in 2011 pa prireditev ni bila izpeljana.
Prve tri so dolga leta dobile okrog vratu lisičje kožuhe, 1995 kožuhe zamenjujejo zlate broške iz rumenega, belega in rdečega zlata, z dragimi kamni. Ime najboljše v kombinaciji je vgravirano tudi na velik kristalni prehodni pokal pohorskega pokala za Zlato lisico.
Letos bo že 62. prvenstvo Zlate lisice. Mariborčanom je v tej letih tako prirasla k srcu, da tudi sami ne moremo mimo nje. Izdelali smo magnetke - LISIČKE, za vaš hladilnik, magnetno tablo ali kakšno drugo kovinsko površino. Magnetke uporabljamo za pripenjanje sporočil ali pa kar tako, za okras. 

Material: filc, polnilo 100% ovčja volna
Velikost: od 7 x 6  do 8 x 7,5 cm
lisjak 7,5 x 8 cm

lisicka 6 x 6,5 cm

speča lisička 6 x 7 cm

oprimejo se vsakega kovinskega predmeta



tudi hladilnika



Ni komentarjev:

Objavite komentar

Vam je bil obisk te strani v veselje?